2015. október 30., péntek

This is Halloween

Sziasztok!
Tudom, nem divatos ünnep a Halloween nálunk ezért nem is szokás megünnepelni, de én ettől eltekintve kedvelem az évnek ezt az időszakát. Már egyre halványabban, de azért még emlékszek arra, hogy amikor kicsi voltam, pár nappal október 31-e előtt apával mindig faragtunk tököt, amit esténként minimum tízszer ellenőriztem, hogy ott van e a teraszon és ég e benne a gyertya. Majd a lányokkal nagy izgatottan öltöztünk jelmezekbe és festettünk varratokat egymásra, hogy így járjuk az utcákat. Volt, hogy elbújtunk az árokban, és így próbáltuk megijeszteni az arra járókat, volt, hogy csak elsétáltunk a rokonokig egy kis édesség/cukorka/csoki reményében. Azt tudom, hogy nagyon jól éreztük magunkat, még úgy is, hogy nem igazán tudtuk mi is ennek az ünnepnek a jelentése. Különleges napja volt ez azoknak az éveknek, és számomra még máig is az. Mivel bennem él még a gyerekkori énem, most se hagyhatom csak úgy elillanni a Halloween varázsát, úgyhogy hol máshol, hát a körmömön örökítettem meg egy szimbolikus részét az ünnepnek. :)


A mintákat kézzel, akril festékkel festettem meg, és ezüst díszítőköveket használtam a pókhálókhoz.







Kiko 255 közelebbről (napfényben):


Nektek milyen emlékeitek vannak a Halloweennel kapcsolatban? 


13 megjegyzés:

  1. Semmilyen :) Már a húsvéti locsolkodás is kiment a divatból felénk. A mani nagyon!! tetszik a kis kövekkel, pókkal, szemekkel, nekem valami fekete-ezüst pókhálóra hasonlító alkotás lesz ma estére a körmeimen, egy nap sokkolhatom a főnököt meg a rokonságot egyszer az évben.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A locsolkodás nálunk se divat már sajnos, de ha fiú lennék, biztos elmennék az ismerősökhöz...! :D Kár veszni hagyni ezt a szokást :(
      Köszii a dícséretet! :) Most kb 2 órát pepecseltem vele, örülök, hogy látszik valamennyire :D
      Na tök jó, ilyenkor megengedett az extrémebb mani ;)

      Törlés
  2. Nagyon jó lett, ráadásul lila *.*
    Én voltam párszor Halloween-i buliban, mindet nagyon élveztem ^^ De persze olyan emberekkel érdemes ilyenkor összegyűlni, akik szintén szeretik ezt az ünnepet.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi szépeni! :) haha, igen :D Szilvi-szín :D
      Egyszer én is elmennék egy ilyen buliba! :o még gyűjtöm a bátorságot... De talán jövőre!

      Törlés
  3. Ohh, de éééédes! Nagyon jók a kis pókok! Szuperül összehoztad! Mi kétszer voltunk geocaching Halloween bulin, de sajnos már megszakadt ez a hagyomány azóta, pedig nagyon szuper volt, mindenféle szellemes-pókos-boszis halloween sütit és szendvicset csináltunk, kirejtettünk egy új ládát éjjel, forralt boroztunk, hegyet másztunk fejlámpákkal a sötétben, zsíros kenyereztünk és sokat beszélgettünk. Pár éve elkezdtem én is tököt faragni, de idén sajnos kimaradt időhiány miatt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Haha, köszönöm szépen! :D :)
      Nagyon jól hangzik ez a buli, biztos összehozza az embereket!
      A fejlámpás hegymászás pedig biztos izgalmas volt :D Sajnálom, hogy idén kimaradt nálad a tökfaragás, de hátha jövőre össze fog jönni, olyan jó móka!

      Törlés