2015. november 4., szerda

Ismerj meg jobban! Liebster Award

Sziasztok!
A mai bejegyzés kicsit eltérő lesz azoktól, amiket eddig megszoktatok tőlem, mert (hamar lelövöm a poént...) a blog megkapta élete első díját! Pontosabban a Liebster blog award-ról van szó, ami nagyon népszerű a blogger világban, és szerintem is remek lehetőség arra, hogy jobban és közelebbről megismerjük kedvelt blogunk íróját. Szóval a díjat az egyik kedvenc bloggerinám adta tovább nekem, aki nem más mint a Noinails kreatív és lelkes szerzője: Noémi! Ha olvasod a bejegyzést, meg szeretném köszönni neked ezt a kedves gesztust :) :*UPDATE:  Fanni (Nagy Mosoly blog) is jelölt a díjra, amit utólag tudtam meg, így a bejegyzés végére beszúrom a kérdéseit és az én válaszaimat. Köszönöm Fanni neked is a jelölést, és bocsánat a megkésettségért!

A díjat kapottak feladata pedig:
 • Megosztanak magukról 10 random dolgot
 • Válaszolnak a díjat adományozó 10 kérdésére
 • Kiválaszt 10 blogger/bloggerinát, akinek tovább adja a díjat
 • És feltesz nekik 10 kérdést.


 1. 17 éves vagyok, de nem sokára, márciusban leszek 18. Attól függetlenül, hogy ezen a tanéven kívül nekem van még egy, hasonlóan Noémihez, én is izgulok a jövő miatt, mert még nem döntöttem el konkrétan hogy hol szeretnék továbbtanulni, vagy mit szeretnék csinálni. Több minden jött szóba eddig, pl. turizmus és vendéglátás / fogtechnikusi / idegenvezetői képzés, stb... Elég színes a felhozatal. :D
 2. A családban ha a születési helyeket nézzük, én kicsit kilógok a sorból, mert Budapesten születtem, míg az egész família Erdélyben. Ennek ellenére nem érzem magam tősgyökeres pestinek, sokkal jobban szoktam érezni magam 300 km-el arrébb. :)
 3. A körmözést kb. hatodikos/hetedikes koromban kezdtem, persze nem komolyan... Első lakkjaim közé tartozik egy sima fekete Jollie France, amit farsangkor kentem fel, hiszen kellett a rocker szerkómhoz. :D Egy másik lakk, ami az elsők közé tartozik, az egy Aden-es neon narancssárga volt, amit csak a kisujjamra mertem felkenni. Nagy szenzáció volt ez a szín akkoriban :D
 4. Nagyon megszerettem az utazgatást az utóbbi pár évben. Ez azért lehet, mert (talán) kezdem kinőni az autós/buszos zötykölődéssel járó rosszullétet. 1-2 éve még nem mertem elindulni úgy, hogy nem vettem be a gyógyszerem út előtt. Egyetlen egyszer nem vettem be, akkor amikor apummal elvittük a belvárosba anyumat kocsival (kb 30 km). Szerintem ki tudjátok találni, hogy mi történt, amikor leparkoltunk.... :D  De mostanában sokszor próbálom kihagyni ezt a gyógyszeres szokásom nagyobb sikerekkel. Whoop whoop!
 5. Az előzőt folytatva, voltunk párszor Horvátországban, több alkalommal Olaszországban, egyszer Szlovéniában, Szlovákiában, Ausztriában, a család miatt megszámlálhatatlan alkalommal Erdélyben, és ezen a nyáron eljutottam Angliába és Párizsba is. Mind mind hatalmas élmény volt, nagyon élveztem őket (kivéve párszor az odajutós részt..) és nagyon hálás vagyok ezekért a pillanatokért, amiket már ilyen fiatal korban megértem! ♥
 6. Egy másik nagyon kedvelt és mostanában kicsit jobban kibontakozó tevékenységem a sütés. Még csak pár süteményt tudok elkészíteni, de azokat már többször csináltam, és még akkor is élvezem, ha tizedjére keverem ugyanazt a tésztát.Párat lefotóztam, és tettem fel képet az Instagramomra is (@doribirtalan) . Ha érdekel, ott meg tudjátok nézni.
 7. A háziállatokkal nem vagyok szerencsés. Mikor először kertes házba költöztünk, kaptam egy cicát, akit Leónak neveztünk el. Nagyon szerettem, játékos, szép és imádnivaló volt. Egyik nap anyum parkolás közben véletlenül elütötte... Ezután 2 törpehörcsögöt kaptam, de mivel mindkettő lány volt, sokat verekedtek, és az egyiket el kellett ajándékozzam. Ez nem a történet vége. Az én kis barna hörcsögöm 1,5 év után valahogy beakadt a ketrecbe, és arra jöttem haza, hogy a hörcsögömnek leszakadt a lába.... A második cicám pedig pár hónappal azután, hogy megkaptam egyszerűen eltűnt. A nyuszis sztorit már nem is mondom... Ez a jó pár "eset" nekem nagyon nagy szomorúság (inkább sokk) volt és gondolom nem csodálkoztok azon, hogy évek óta nincsen saját kis házi állatkám. :( :(
 8. Na de kicsit vidámabb témára térve: a harmadik hobbim a szobám évszakonkénti kidekorálása. Imádom a DIY videókat, és jó pár ötletet valósítottam meg ezekből a videókból. Most különösen be vagyok zsongva, hiszen hamarosan jön a karácsonyi időszak, és ez új dekorációk készítését jelenti. :D Amúgy ez a barkácsolás/díszítés is régebb óta bennem van. Eleinte szalvétaképeket készítettem decoupage ragasztóval, majd a gyöngyözés is nagyon elkapott: rengeteg nyakláncot és karkötőt készítettem, olyanokat is, amiket ma már szerintem nem tudnék újra megcsinálni. :D Egy időben megtanultam horgolni, és kis segítséggel készítettem 2 pulcsit, valamint egy mini blézert, de ezt a hobbimat két éve abbahagytam, mert nincsen olyan közeli ismerősöm, aki tudna segíteni fejlődni, tanítani.
 9. Zenei téren nincsen kedvenc stílusom, mostanában azt hallgatom, ami a rádióban megy (Music fm yee!) de a mulatós zenéket is kedvelem. :D Még gimi elején amúgy odavoltam a Black Veil Brides-ért. Most is szeretem őket, mert tetszik, amit összeraknak, de valamiért kicsit szomorkás/dühös hangulatba hoz, így ma már nem hallgatom őket gyakran.
 10. Father ♥

 1.  Mi a kedvenc ünneped? Miért?
KARÁCSONY. Kinek nem? :D A készülődés miatt is nagy kedvencem: sütés, főzés, díszítés... Na meg az ajándék készítés miatt, és ami nagyon fontos az az, hogy ilyenkor tényleg együtt van a család, ha hazautazunk, de azért az ünnep jelentése a legfontosabb.

    2.  Van hobbid/szenvedélyed? Mi és miért ez? Mióta?

Ijj, hát ezeket már sajnos lelőttem a 10 random ténynél. A legnagyobb szenvedélyem a körmözés, mint látjátok, de nagyon szeretem a manikűrökről készült fotókat megvágni, és szerkeszteni is. A lakkozás amúgy nem is tudom miért kedvenc hobbim... Talán több minden miatt: különböző színű/finishű lakkok kipróbálása, a minták festése miatt, a határaim feszegetése miatt és látni azt, hogy a végén a fedőlakk felkenésével összeáll egy egésszé, manikűrré. :)

    3.  Mi(k) a kedvenc étele(i)d?

Huuuu :D Na ez jó kis kérdés. Nagyon szeretek enni, és sok kedvenc ételem van. Imádom a tésztákat, a pizzát (az olasz konyhát) , a brassóit, amit már évekkel ezelőtt ettem, az aranygaluskát vanília sodóval, a gofrit, a mamám által készített sült husit, a sült krumpli, és a sült gesztenyét... Ennyi jutott most eszembe, ők a top kedvenceim, de azt hiszem negyed óra múlva még egy ennyit vagy többet fel tudnék sorolni. :D

    4.  Milyen állatot tartanál otthon legszívesebben, ha bármilyet lehetne?

Mókust már régóta szeretnék, annyira aranyos a pofijuk és a lompos farkuk! De egy kis fehér Bichon havanese fajtájú kiskutyus régóta álmom. Amúgy tavaly nagyon megtetszett ( azt hiszem biosz órán) a sivatagi róka. Hát milyen cuki már azokkal a nagy füleivel és a kis fekete gomb szemeivel?! Úgy megsimizném!

    5. Ha három jó tulajdonsággal kellene jellemezned magad, mi lenne az a három? Olyan, amire büszke vagy.

Nem nagyon van olyan tulajdonságom, amire büszke lennék, de anya szerint kitartó és szorgalmas vagyok (hát nem olyan sokszor...)  Annak viszont örülök, hogy valamennyire kreatívnak mondhatom magam.

    6. Ha bárki más lehetnél a világon, ki lennél?

Egy teljes élettartamra biztos nem lennék más, mert szeretem a saját életemet. Rövidebb időre viszont kipróbálnám milyen lehetne pl. Selena Gomez esetleg Zoella / Bethany Mota / Aspyn Ovard bőrében élni (neeem, dehogy ők a kedvenc Youtubeosaim, áááá.... :D )

    7. Kedvenc színed?

A szobám narancssárgában és piros színben úszik, de ezek közül most egyik se kedvenc színem. Régen a narancssárga volt az, ezért festettük anno a szobámat is ilyenre, és ehhez kaptam egy piros szőnyeget, így lett a szobám két fő színe a piros és a narancs, az érdekesség kedvéért. No de ha nagyon kellene választanom, akkor se tudnék  csak egyet mondani... A sötétlilát, és a bordót, na meg ezeknek a keverékét nagyon szeretem, de a kék árnyalatait is úgy tűnik, hogy kedvelem, mert ebből a színből van a legtöbb nyári felsőm. 

    8. Gyűjtesz valamit / valamiket?

A lakkokat talán sorolhatjuk ide, de nem vagy mániákus, mert kb. csak 70 darab van. Meg tudom állni, hogy ne vegyek minden hónapban újat , na meg a drogériákban találhatókat már nagyjából ismerem, így inkább az indie lakkok felé kacsintgatok, amelyeknek elég borsos az áruk, így itt szoktam általában megragadni. :D
Amiket még most is komolyan gyűjtök, azok a mozijegyek. Az asztalom felett lévő táblára szoktam felszúrni őket, a legrégebbi egy 2012-es. Emellett azokat a belépőket/jegyeket is el szoktam tenni, ahová tudom, hogy nem biztos, hogy vissza fogok térni (pl. London, Párizs). 
Régebben a szalvétagyűjtés volt nagy szenvedélyem, kb 300 egyedi darabom volt (és van is). Amiket még gyerekkoromban szenvedélyesen gyűjtöttem és cserélgettem, azok a matricák: 3 teli albumom van. :D

    9. Milyen a kedvenc öltözéked? Miben érzed magadat a legjobban?

Ha otthon vagyok akkor kényelmes, buggyos mackónadrág egy jó nagy meleg pulcsival. Amúgy meg a paplant mondanám, ha lehetne egész nap úgy járnék, hogy körém van csavarva :DD Suliba nagyon szeretem hordani a teal színű sztreccses, szűk nadrágomat és a két bő, lógós, háromnegyedes ujjú, de mégis kicsit elegáns kardigánomat. Összességében véve inkább a kényelmes ruhákat preferálom, szoknyában és mélyen kivágott pólóban nem tudnék létezni. :D

   10. Mi az a dolog, amiben úgy gondolod, hogy a legjobb vagy? Egy olyan dolog, amiben jobban teljesítesz, mint más dolgokban.

Ilyet nem nagyon tudok mondani.


Fanni (Nagy Mosoly blog) kérdései:


 1. Játszol valamilyen hangszeren? Ha igen, min?
Sajnálatos módon nem játszom egy hangszeren se, pedig szerettem volna pl. hegedűn/ gitáron megtanulni zenélni, de nem nagyon volt lehetőség rá. Általános suliban viszont furulyáztam, és Karácsonykor az egyik hatalmas katolikus templomban fel is léptünk. Nagy esemény volt, egyenponcsónk is volt ám! :D

    2. Volt már nagyon kínos szituációd?

Kínos szituációm? Az minden nap van :D De egy elég kínos most beugrott.... Tavaly egyik reggel, mint minden más napon a megállóban vártam a buszt, és amikor megérkezett, sietve akartam felszállni, ami sikerült is.... Csak úgy elrepültem a három lépcső felett, ("felestem a buszra") és, hogy fokozzuk, egy hajszál választott el attól, hogy ráessek a sofőrre :D Szegény eléggé megijedt. A többiek, akikkel minden nap utazok pedig dőltek a röhögéstől...Én nem.

   3. Melyik a kedvenc énekesed / énekesnőd vagy zenekarod?

Konkrét kedvencem nincsen, az én zenelistámon sokféle pop előadó szerepel. David Guetta mint tudjuk nem énekes és nem is zenekar, de neki majdnem az összes számát imádom.

   4. Szoktál színházba járni? Van kedvenc színészed?

Körülbelül fél évente egyszer jutok el színházba, de a suliban sokszor hozzuk fel ezt a témát az egyik barátnőmmel. Amúgy eddig nem volt sok jó tapasztalom ezzel kapcsolatban, de az Örkényben az egyik darab úgy megtetszett, hogy oda még szívesen visszamennék.. :) Kedvenc színészem nincsen.

   5. Melyik az a tulajdonságod, amit nem szeretsz magadban?

Ilyenből van egy jó pár...De az egyik az, hogy lusta vagyok. Ha nem lennék az, a bloggal is jobban tudnék haladni, több és változatosabb bejegyzés lenne. Na meg ez a tulajdonságom a sulira is rossz hatással van, mert többet tudnék kihozni magamból, az biztos. Csak rá kéne vennem magam, ami nem sokszor könnyű...

   6. Szeretsz olvasni? Van kedvenc könyved?

Olvasni szeretek, bár attól függ, hogy mit. A kötelezők nem gyakran varázsolnak el, inkább az én korosztályomnak ajánlott könyveket olvasok. Ezek párszor fantasy témájúak, pl. a Végzet Ereklyéi, ami hatalmas kedvencem. 
Gayle Formantól nagyon szerettem a Ha maradnék-ot és a Hová tűntélt?, 2 éve pedig Az éhezők viadala sorozat volt  a favoritom. Agatha Christie-től is olvastam két könyvet, A tíz kicsi négert és az öt kismalacot, szóval a krimi is érdekes számomra. Jenleg Ben Aaronowitch London folyói c. könyvét olvasom, ami a krimi és a fantasy keveréke. Eddig izgalmasnak tűnik!

   7. Aktív vagy passzív nyaralást szereted?

Inkább az aktívat, hiszen 1-2 nap után megunnám az egy helyben ülést, így biztos elindulnék felfedezni a környéket.  Ki tudja, hogy mit hagynék ki azzal, ha nem mozdulnék ki?
Amúgy is az aktív nyaraláshoz vagyok szokva, nálunk ilyenkor minden nap reggeltől-estig tartó program van.

   8. Melyik volt a legrosszabb film, amit eddig láttál?

Talán a Paranormal Activity első részét mondanám. A társaság miatt tűrhető volt, mert próbáltunk poénkodni a film alatt, de amúgy meg nem volt sok értelme a filmnek, főleg nem nekem, mert nem hiányzik az, hogy egész film alatt gyomorgörcsben üljek... Ez számomra nem kikapcsolódás. :D És ami fontos, hogy tartalma se volt a filmnek.

   9. Mik a jövőbeli terveid? (1-5-10 év)

Továbbtanulás, mellette egy képzés elvégzése, utazás, munkavállalás, majd végül a saját lakás megvásárlása :) Szép is lenne.

  10. Szerinted a spenót édes vagy sós? És a sóska?

A spenót nekem úgy ugrik be, hogy a menzán édes szokott lenni....a sóska....Hát azt nem eszek gyakran, nem tudom.
A feladatban az áll, hogy 10 bloggerinát kell jelölni a díjra, de ahogy végigfutottam a kedvenceimet úgy láttam, hogy majdnem mindenki megkapta és ki is töltötte a Liebster Awardot, így csak 2 embert fogok jelölni:


 • Audrey80
 • Mani-art by Lolli
Rátok gondoltam, de persze nem kötelező kitöltenetek a kérdésekre a válaszokat, csak akkor, ha szeretnétek.  :) 1. Mikor kezdtél el a lakkozással foglalkozni?
 2. Mit szoktál csinálni kikapcsolódásként?
 3. Mi a kedvenc hétvégi programod?
 4. Mi inspirál téged a hétköznapokban?
 5. Melyik a kedvenc lakkmárkád? Miért?
 6. Mi a kedvenc körömdíszítési technikád?
 7. Mi az álomfoglalkozásod?
 8. Mi a kedvenc gyerekkori élményed?
 9. Hová költöznél, ha bárhova lehetne? Miért?
 10. Mi a kedvenc recepted? (ha van)


Remélem volt olyan, akit érdekelt ez a bejegyzésem.
Szeretnétek máskor is ilyesmi, személyes jellegű posztot olvasni tőlem? Ha igen, jelezzétek! :)

Szép hetet!

14 megjegyzés:

 1. Tetszett a bejegyzés és a részletes válaszok :) Egyébként nekem nem a karácsony a kedvenc ünnepem, sőt nem is szeretem egyáltalán :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Jaj, nagyon örülök, hogy tetszett! :)
   Upsz, akkor át kéne írnom a válaszom,bocsi... :D ha nem a Karácsony, melyik a kedvenced?

   Törlés
  2. Hát olyan túl sok ünnep nincs, de a Húsvét :D

   Törlés
  3. Érthető, a Húsvét is egy nagyon kedves ünnep! És akkor legalább már kicsit jobb az időjárás is... :D

   Törlés
 2. Ezt a kisállatos választ még olvasni is sokkoló volt. Csak 70 lakk, ezen meglepődtem :) De igazad van, nekem hiába van több, kb. 20-szal csak nyomdázni szoktam és sok nagyon hasonló színem van és vagy ötféle fedőlakk, ezek növelik a mennyiséget.

  1. Ovis koromban már kifestette a szomszéd a körmömet, anyu nagyon mérges volt. Gimis koromtól kezdtem el lakkozgatni állandóan, nem sok lány lakkozott akkoriban, választék sem volt, csak illatszerben lehetett válogatni, ha bemondam milyen színt akarok. Micsoda világ volt.
  2. Kikapcsolódásra nem sok időm van, de ide tartozik a netezés, tévézés, régebben meg nagyon szerettem olvasni. A filmnézést is imádom, sajnálom, hogy nincs olyan film most a moziban, amit megnéznék, marad a letöltés. Nagyon igénylem az egyedüllétet, ha bármit csinálok egyedül otthon, az már feltölt, akkor is, ha szekrényt rámolok.
  3. Hétvégén sajnos minden szombaton dolgozom, vasárnap a családé. Punnyadunk. Jó időben persze mászkáltunk, kirándultunk, de ez a hideget már nem szeretem. Holnapra szabit vettem ki, úgyhogy mászkálás lesz, kajálás, vásárlás, nézelődés órákon át. Drogériában is :)
  4. Mire kell inspirálódni? Az életre vagy lakkos dologra? Általában magamhoz mérem magamat, nem szokott más ember inspirálni, lakkügyben viszont a blogok, egyértelműen. Más témájú blogokat is olvasok és gyűjtöm az infót.
  5. A-England. Az összes lakkjuk elegáns, kicsit időtlen és mégis régies hatásuk van. Ja és persze a színek! :)
  6. Nyomdázás-nyomdázás, simán és stamping deccals-szel. Keveset szoktam csíkozni is. Nincs nálam köröm minta nélkül.
  7. Megvolt, egy felsőoktatási intézmény könyvtárában dolgoztam. A mostani munkát is szeretem, bár teljesen más és több a holtidő.
  8. Szerintem törlődött az összes, ha volt is. Nem szívesen emlékszem a gyerekkoromra.
  9. Szombathely, kertes ház a központhoz közel. Ez is megvolt, csak nem tudtam maradni.
  10. Sok van. A gyors recepteket szeretem, gyakran van grillezett hús zöldséggel, frankfurti leves és pulyamell beszórva sóval, borssal, kisütve vajon, leborítva tejszínnel, sajttal és összesütve a végén. A tejfölös dolgokat is szeretem, pizzát, halat. Eszi a család, amit főzök :)

  Persze, jöjjön csak a személyes bejegyzés, ez is érdekes volt.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Gondoltam, hogy kicsit sokkolni fog az állatos dolog... Én se értem, hogy hogy jött össze ennyi szerencsétlenség akkor... De már 2 éve van amúgy kutyusunk, és semmilyen baleset nem történt vele, lehet, hogy kezd leperegni rólunk az "átok".
   Igen, csak 70 lakkom van, de úgy érzem most elég ez a mennyiség, így is van olyan, amit csak egyszer használtam :D

   De furán hangzik, kicsit nehéz elképzelni, hogy régen így mentek a dolgok....! Ma meg már mekkora választék van a boltokban (mindenből)! Sokat változtunk.
   A négyes kérdést az életre értettem, de örülök, hogy leírtad a lakkosat is!
   Jaj, de szeretnék én is egy A-England lakkot, nagyon szimpatikus nekem az a márka! Igazad van abban, hogy időtlenek a színeik, szerintem pl. a Briarwood is ilyen, az az egyik kedvencem (képeken), a St. George mellett. ♥
   Én se nagyon tudok csak egyszínű, sima manikűrrel létezni, nem bírom ki soha, hogy ne mintázzak valamit! :D
   Jaj, a tízes kérdésre a válaszodnál összefutott a nyál a számban! :D Biztos finoman főzhetsz! :)

   Nagyon örülök, hogy válaszoltál a kérdésekre Audrey, tök jó volt végigolvasni! Köszönöm, hogy szántál rá időt! :)

   Törlés
 3. Jó volt olvasni a soraidat :)
  Anno még tőlem is kaptál, lehet nem láttad :) ;) http://nagymosolyblog.blogspot.hu/2015/09/159-szemelyes-liebster-blog-award.html

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Jaaaj, bocsánat Fanni, nem vettem észre, hogy te is jelöltél engem! :o :( Köszönöm szépen neked is a díjat! Gyorsan frissítem a posztot, és beteszem a te kérdéseidet, a válaszaimmal.
   És nagyon örülök, hogy érdekes volt számodra a bejegyzés! :)

   Törlés
  2. Köszi hogy kitöltötted :) Anno én is furulyáztam, aztán fuvolázni kezdtem, de akkor nem tetszett. Mostmár kicsit hiányzik :)
   Én krimi rajongó vagyok, Agatha Christie nagy kedvencem, rengeteg könyvét olvastam már. Bár ezek lájtosabb fajták, de érdemes őket olvasgatni :) Ha érdekelnek még a krimik, akkor a Skandináv - krimiket ajánlom, én most ezekre vagyok rákattanva :)

   Törlés
  3. A fuvolának pedig nagyon szép hangzása van, engem úgy megnyugtat! :) Remélem vissza fogsz térni hozzá!
   Utánanézek, köszi a tanácsot! :))

   Törlés
 4. De jó volt olvasni! :) Szalvétákat én is gyűjtöttem. :) De meg nem tudnám mondani, mennyi gyűlt össze... jó sok, az tuti. :D Sok sikert az érettségihez! ;)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Örülök, hogy neked is tetszett a poszt! :) :)
   Ugye milyen menő dolog volt ám a szalvétázás? Nemhiába gyűjtöttek őket mi is! :D
   Köszi szépen, igyekszem majd! :)

   Törlés
 5. Jujj köszönöm szépen! :)) Ebből is látszik, hogy nem a blogolvasóban, hanem a feedlyben követem a blogokat... :D Felveszlek majd. Még átolvasom ezt a rengeteg infót itt. :)

  VálaszTörlés